Убиецът на Георги от Борисовата градина може да получи само 8 години затвор

Убиецът на Георги от Борисовата градина може да получи само 8 години затвор

Днес официално бе потвърден ареста на Йоан Матев, на 19 години, по обвинение в убийството на Георги Игнатов, на 15 години, в Борисовата градина през 2015 година. В момента той е студент по право първи курс.

Йоан Матев е бил на 17 години, когато е извършил престъплението, и затова може да получи максимално 8 години затвор. До момента се твърди, че убийството е в следствие спречкване за пари.

Освен Йоан, полицията е прибрала за разпит и брат му, в качеството му на свидетел. Според запознати, точно той е посочил местонахождението на ножа, с който е било извършено убийството. В момента се чака резултата от ДНК експертизата на оръжието, информира actualno.com.

От полицията казват, че след извършването на престъплението, Йоан е променил до голяма степен навиците и контактите си. Още преди няколко месеца е започнало следенето на момчето, но поради липса на достатъчно доказателства ареста се е забавил.

До момента е ясно, че Йоан е предпочел да използва правото си да не отговаря на въпросите.

След убийството от полицията са проверили 400 лица за потвърждаване на алибита. Снимки с образа на бягащото момче са били разлепени навсякъде. Такава е имало и на портала в общежитието, в което живеел Йоан.

Във времето от убийството до днес Йоан Матев е променил външността си. Пускал е по- дълга коса, брада, напълнял е.

На въпроса за професията на бащата на момчето, от полицията не коментират, тъй като това не е в полезрението на разследването.

   

0 коментарa

Виж още