Убийство и опит за грабеж в Рио! Какво се случва?

Убийство и опит за грабеж в Рио! Какво се случва?

Очакваше се да има инциденти от всякакъв ров в новата олимпийска столица. Но никой не е предполагал, че дипломат ще се замеси в криминален случай. Преди часове стана известно, че руският консул на руската делегация в Рио де Жанейро, столицата на Олимпиадата, адвокат Маркос Цезар Ферес Брага бил вкаран в истинския екшън филм.  Той е застрелял смъртоносно бандит, който се опитвал да го ограби като разбил стъклото на автомобила му, предава Блиц. Това станало точно тогава, когато шествието с факела с олимпийския огън преминавало през града.

Маркос Сезар Ферес Брага е бразилски адвокат, който съвместявал и длъжността руски вицеконсул в новият олимпийски град. Той влязъл в пререкание със своя нападател. Обирджията изненадващо счупил предното странично стъкло на скъпото консулско БВМ и му поискал часовника. Брага, обаче, издърпал престъпника вътре в колата и след моментна борба успял да му отнеме пистолета и да го застреля със собственото му оръжие.

Нападението се случило в голямо задръстване по централните улици на Рио по време на преминаващото шествие с олимпийския огън. Бандитът се придвижвал с мотор  и имал съучастник. След случая, тялото на убития престояло няколко часа на платното и мнозина от спортистите се наложило да го заобиколят.

Свидетел разпалено разказва, че обирджията изненадващо извикал: "Губиш, дай часовника!", като секунда преди това счупил стъклото с помощта на пистолета. Съвсем неочаквано за него самия, дипломатът реагирал като момче от улицата и не позволил някой да му казва какво да прави и да се разпорежда с имуществото му. Като съучастникът в екшъна видял какво се случва с колегата му, изчезнал на секундата.

В момента тече разследване за изясняване на случая. Ясно е, че правосъдието е раздадено на мига и то, както казват старите хора „С неговите камъни, по неговата глава“.

 

   

0 коментарa

Виж още