УДИВИТЕЛНО! Старозагорската опера на пълни обороти и през август

УДИВИТЕЛНО! Старозагорската опера на пълни обороти и през август

След великолепното представяне на оперния спектакъл  „Лучия ди Ламермур" от Доницети. на тазгодишните Моцартови празници в Правец, старозагорската държавна опера продължава своята творческа програма и през месеца на почивките август. Тази вечер трупата гостува в курортния град Хисаря със своя концерт Кино-Класик Soundtacks. Премиерата на грандиозния спектакъл бе през юли по време на Летните музикални вечери в Стара Загора и се прие  с горещи овации от близо 1000-та  почитатели на филмова музика, изпълнили античната сцена на форума Авгута Траяна.

„Концертът е вдъхновен от най-ярките филмови ленти, в които класически музикални произведения са заложени като драматургия, а не като фон. Това са едни от знаковите класически произведения в музиката, вплетени органично във фабулата на филмите на някои от най-известните режисьори, казва режисьорът на концерта г-н Славчо Николов. За завидния успех на спектакъла спомага и оригиналната кино-форма – докато зрителите слушат произведенията, гледат и откъсите от култовите ленти на  „Взвод", „Апокалипсис сега", „Мулен Руж", „Изкуплението Шоушенк", „За къде пътувате", „Широко затворени очи", „Кръстникът 3", „Речта на краля", „Усещане за жена" и др. Оркестъра на оперта се ръководи младият виенски възпитаник диригент Димитър Косев.

На 27 август във Велико Търново ще бъде финалът на летните изяви на старозагорския оперен театър. На летният оперен фестивал "Сцена на вековете" на хълма Царевец Старозагорската и Бургаската опера ще поставят заедно култовата „Кармен" от Жорж Бизе. Режисьор е Огнян Драганов, диригент Ивайло Кринчев, хореографията е на Силвия Томова. В ролята на огнената Кармен гражданите и гостите на старопрестолния град ще видят невероятната Даниела Дякова. Сопраното Веселина Василева ще бъде в ролята на Микаел, в Дон Хосе ще е превъплътен тенорът Костадин Андреев, а Валери Турманов ще е Ескамилио.

Споделете и поканете приятели 

   

0 коментарa

Виж още