УЖАС! Опит за убийство или инцидент

УЖАС! Опит за убийство или инцидент

Софийска окръжна прокуратура разследва опит за предумишлено убийство на 25-дневно бебе. Родителите на детето бяха задържани за 24 часа. След приемане по спешност се установява, че бебето има хематом, а семейството  отрича да знае как се е получил. Възложена е експертиза за да се изясни това. 

В събота здравословното състояние на бебето на семейство Асенови от Долна Баня се влошава и те го водят в болницата в Самоков. 

Дежурният екип там поставя диагноза - преплитане на червата, разказва бащата Васил Асенов. Лекарите обаче се усъмняват и подават сигнал, че е възможно майката и бебето да са жертви на домашно насилие. 

По спешност детето е откарано в "Пирогов", а о ттам и в Инфекциозна болница. Състоянието на бебето се влошава, лекарите откриват хематом и се налага връщането му в "Пирогов". 

Има непотвърдена информация майката не е пусната в линейката при транспортирането на бебето от Инфекциозна болница до Пирогов, защото вече е имало налице съмнение, че Детето  е било  малтретирано.

След като малкият Стоян е вече опериран, родителите са задържани за 24 часа в районното управление в Костенец.

Прокуратурата веднага започва оперативни действия - разследване за опит за убийство срещу неизвестен извършител. 

"Може да е паднало, може да е удар. Аз не си спомням", заявява бащата на бебето Васил Асенов. Той казва, че са задържани в районното, защото не знаят какво се е случило с детето. Според него те са полагали всички необходими грижи за бебето, тъй като са го  чакали  5 години. 

Криминалистите са разпитали всички живеещи в къщата, където живее семейството. Извършена е проверка и от социални работници. Роднини , познати и  съседи също са дали показания. 

   

0 коментарa

Виж още