Улица в Белгия бе затворена от ... покемоните!

Улица в Белгия бе затворена от ... покемоните!

Ентусиазирани търсачи се стекоха в Антверпен, оказа се търговски трик

Полицията във вторият по големина град в Белгия – Антверпен, в сряда следобед затвори една от централните улици в града, това се наложило за да се ограничи тичането на огромен брой хора вманиачени в търсенето на покемони.
Съобщения публикувани в интернет, че на конкретната улица ще се появи рядък вид покемон, който ще може да бъде уловен, бе причината за стълпотворението на мястото. 
Белгийски медии съобщиха, че вчера следобед, любителите на световноизвестната игра Pokemon Goo запълнили улицата и се наложила намесата на полицейските власти, за да се ограничи автомобилното движение по нея и да предотврати опасността хората да се стъпчат един друг, както и да бъдат блъснати от превозните средства. 

Това е първото в историята на света затваряне на улица, заради участие на минувачите и геймърите в мобилна игра, но в последствие се оказа, че инсценировката всъщност е хитър търговски трик. 

Организация, представляваща интересите на самонаети работници, срещу сумата от 50 евро, купила от PokemonGо специалния покемон както и два pokestops, които позволяват да се печелят предмети при улавянето на повече покемони. Идеята на организаторите на покемон срещата била да се привлекат нови купувачи към магазините разположени на улицата, в които се оказало, че работят нейни синдикални членове. 
 
Между 1000 и 1200 души се събрали на тясната улица в конкретния час. Присъствали хора живеещи извън територията на град Антверпен. Тъй като засекли поканите към играчите в мрежата на Facebook, полицаите били в готовност и бързо преградили трафика. Близо 4 часа продължил ловът на покемони.
 
За жалост обаче, въпреки събралата се тълпа на мястото, това не довело до увеличаване на търговските обороти, още по-комично било когато част от продавачите затворили магазините и се присъединили към търсачите на покемони. 
 
Оказало се, че ловците на покемони не са сред таргет групата пазаруваща от луксозните бутикови магазини. 


Източник: dnes.bg
 

   

0 коментарa

Виж още