Уникални демонстрации с полицейско куче в Деня на полицията в Гълъбово

Уникални демонстрации с полицейско куче в Деня на полицията в Гълъбово

Вчерашния ден, 08 ноември 2016г, в Гълъбово бе организиран „Ден на отворените врати“ в чест на празника на българската полиция „Св. Архангел Михаил“. Идеята на тази инициатива е обществеността и по- конкретно децата да се запознаят отблизо с работата на българската полиция.


Децата от училищата в района на Гълъбово са посетили полицейското управление, където в подробности са се запознали с дейността на полицейския служител и работата със спешния телефон 112. Наградени са децата, участвали в конкурса с най- красива рисунка. Г-жа Антоанета Узунова, секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, раздаде на децата шапки, тениски, химикалки, които ще им бъдат спомен от интересния ден.


Изключително интересна за децата е била направена уникална демонстрация с полицейското куче Макс от охранителна полиция на областната дирекция на МВР Стара Загора, което е показало как изпълнява дадени команди. 
Изнесена е била лекция пред 90 деца в Дома на културата в Гълъбово, посветена на темата „Как да се предпазим от престъпления“ от психолога на ОД на МВР Стара Загора Детелина Тодорова.


Филип Стайков,  отговарящ за охраната и сигурността в ТЕЦ „ЕЙ и ЕС – Гълъбово“, пък е изнесъл лекция пред учениците от 11 клас на тема „Активен стрелец“, посветена на рисковете от терористичен акт.
Денят на отворените врати е част от дейностите, които се организират от колективната работа на различните институции в Гълъбово.
 

   

0 коментарa

Виж още