УНИКАЛНО!!! Паяк-гигант бе открит в Австралия (СНИМКА)

УНИКАЛНО!!! Паяк-гигант бе открит в Австралия (СНИМКА)

Австралия е дом на много и различни видове паяци, вариращи от отровни до относително безвредни.

Въпреки, че някой от вас ще се обзаложат, че ще бъде трудно, дори невъзможно, да се намери по-голям паяк-ловец от Шарлот, който е открит и сниман от хора в Спасителния център Бърнярд Бети, в Куинсланд, Австралия преди година, едва през последните няколко дни, паякът Шарлот получи огромно внимание и привлече интереса на потребителите в интернет пространството.

Паякът Шарлот е бил спасен и освободен, а хората в Спасителния център, гарантират пред Facebook почитателите, че снимката която са качили, не е обработена с програмата фотошоп, а е напълно реална.

"Тя е красив, спокоен паяк, по никакъв начин не е проявила агресия и както повечето паяци единственото което желае е да хапва хранителни буболечки.“, споделят от центъра.

"Не бива да бъде убита! Бедните паяци са толкова неразбрани", гласи съобщение, публикувано в мрежата на Facebook.

Средният размер на тялото на паяка-ловец е около 2 см  за женските и около 1,6 см за мъжките екземпляри. Дължината на краката им, достига до 15 см., което им придава този  внушителен вид.

Според австралийския археолог от археологичен музей - Грахам Милидж: „Шарлот е по-малка от обичайното.“

"Паякът на снимката изглежда е от вида Гигантски зелен паяк-ловец, Typostola barbata. Това е един от най-големите видове паяци открити в Австралия, с дължина на крака над 20 см. Установеното находище на вида е концентрирано главно в източната част на Куинсланд.“, разказва още ученият.

   

0 коментарa

Виж още