Управляващите отново на училище!

Управляващите отново на училище!

Днешният ден е паметен не само за първолаците и техните родители. Всички учители също се вълнуват от старта на учебната година. Те очакват да се запознаят напрактика с промените в учебните планове и организацията в училище.

Както и досега, управниците от общините в страната отдадоха своето уважение към школото и присътваха на празника в училищата в страната.

 Стара Загора също може да се похвали с отделено внимание. Областния управител инж. Георги Ранов днес удостои с вниманието си  две от старозагорските училища- Шесто и Второр основно училище.

В Шесто основно училище “ Св. Никола“ тържеството започна както винаги – точно в 9.00. Химнът на Република българи просълзи присъстващите. Последва изключително богата програма, подготвена от децата, която приятно изненада ученици, учители, родители и гости на тържеството. Тук, освен инж. Ранов, на гости бяха и заместник- кмета Иванка Сотирова, Емил Христов- председател на Общински съвет, началникът на РОИ Татяна Димитрова и много други.

Гости не липсваха и на празника на Второ основно училище „П.Р. Славейков” в града. Учениците и преподавателите бяха поздравени от инж. Георги Ранов, който им пожела много успехи и радост през новата учебна година. За плахите първокласници беше отделил специално място в словото си. От все сърце им пожела приятни и забавни моменти в класната стая, да изградят любов към книгата и науката и с голямо старание и упоритост да усвояват учебния материал.

В по- късните часове на деня инж. Ранов имаше среща с преподавателите от Основно училище „Кирил Христов“, на които пожела ефективна работа през годината, здраве и творчески успехи. Имаше и специално обръщение към директора на училището г-н Балъкчиев.

Нека тези пожелания не останат просто думи и старта на ученбата година наистина де е лек и приятен за учениците и учителите. Дали е точно така със сигурност ще разберем много скоро, когато запоне работата с новите програмни схеми и учебници.

   

0 коментарa

Виж още