Утре ще стане известна кралицата на тениса. Претендентките са ...

Утре  ще стане известна кралицата на тениса. Претендентките са ...

Поставената под номер две в основната схема германка Анжелик Кербер успя да се  класира за финала на Откритото първенство на САЩ по тенис. Германката победи своята добра приятелка и бивша номер едно в световната ранглиста и двукратна финалистка на Откритото първенство на САЩ - Каролине Возняцки. Кербер достигна общо третия си финал в турнирите от "Големия шлем" и ще бъде едва втората германка след Щефи Граф, която заема лидерско място в класацията на УТА. Германката измести Серина Уилямс от върха в световната ранглиста, която не успя да победи Каролине Плишкова в другия мач от полуфиналите и загуби с  2:6, 6:7. Десетата в схемата чехкиня, която поднесе изненадата и  елиминира Уилямс, беше достигала само до третия кръг в турнирите от "Големия шлем". По-малката от сестрите Уилямс заема първото място в световната ранглиста в 186 поредни седмици. Американката трябваше да участва на финал, за да има шансове да запази водачеството в ранглистата..

Серина Уилямс загуби първия сет с 2:6, но след това показа голяма воля и достигна до обрат от 0:3 до 4:3 във втората част, въпреки че отстъпи в последвалия тайбрек. Американката започна двубоя с ас, но по-късно допусна шест двойни грешки, включително и решителната точка в двубоя, който продължи 86 минути. Серина спечели Ю Ес Оупън през 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 и 2014 година и загуби финалите в Ню Йорк през 2001 и 2011 година
В четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ 24-годишната Каролина Плишкова отстрани и другата от сестрите Уилямс - Винъс, която също е бивша шампионка на "Флашинг Медоус"..
28-годишната Анжелик Кербер спечели Откритото първенство на Австралия по-рано през сезона.
Германката има четири победи от общо седемте си двубоя срещу Каролина Плишкова до момента.
Десетата в схемата чехкиня, която елиминира Уилямс, беше достигала само до третия кръг в турнирите от "Големия шлем".

   

0 коментарa

Виж още