Учените са открили тайната на щастието! Препоръчват да ходите ... (18+)

Учените са открили тайната на щастието! Препоръчват да ходите ... (18+)

Учените разкриха голата истината, след като разследваха психологическото въздействие на нудизма.

Събличането на дрехите, както и нудизмът, вероятно са ключът към щастието и благополучието, показват изследванията. Учените открили, че хората, които участват в нудистки дейности се чувстват по-добре, освен това те възприемат телата и живота си цялостно.

Колкото повече време хората прекарвали голи, или леко облечени, толкова по-щастливи се чувствали.

Водещият изследовател д-р Кеон Запад, от Университета Голдсмит в Лондон, заяви: „Нудистите са споделили, че се чувстват по-добре, когато се разхождат голи.“.

Ключът към щастието е в това да ходите, по-често голи.

"Все пак, въпреки многото положителни твърдения и приложените емпирични изследвания, проучващи дали нудистките дейности, все още не е ясно дали наистина правят хората по-щастливи, а също и защо ги правят по-щастливи."

В първото от поредицата проучвания, са участвали 850 британски граждани. Всяко едно от изследваните лица е попълвало онлайн въпросник. Нудистите, отчели по-високи нива на удовлетвореност и положителен образ за тялото си, отколкото тези, които в ежедневието си, прекарвали доста време, изцяло или частично голи.

Две допълнителни проучвания се проведоха по време на парада "Нека се съблечем голи, в подкрепа на белите полярни мечки". Събитието известно като т. нар. британски нудизъм, се проведе в Йоркширският парк за диви животни и във Водният свят, в Стоук он Трент.

Проучванията са проведени в голи мероприятия.

По време и на двете събития, бе направена психологична оценка на всеки един от участниците. Изследването се състоеше от два модула, първият точно преди участниците да съблекат дрехите си, а вторият точно преди да се облекат отново.

Когато били без своите дрехи, хората изпитвали "моментално и значително подобрение в самочувствието и в удовлетвореността от живота си".

Анализа на данните предполагат, че по-голям резултат носи чувството, че има и други голи хора. Според специалистите това дори е по-важно, отколкото човек да вижда самият себе си гол.

   

0 коментарa

Виж още