Ученици от Стара Загора помогнаха на млада жена (СНИМКИ)

Ученици от Стара Загора помогнаха на млада жена (СНИМКИ)

Броени дни преди един от най-големите християнски празници – Рождество Христово, младите хора на град Стара Загора доказаха, че Доброто съществува!

През изминалите почивни дни, учениците от ПМГ „Гео Милев“ – Стара Загора, по време на благотворителен концерт, коѝто сами организираха , успяха да съберат огромната сума 3 000 лв. Парите ще дарят за лечението на Таня Дончева, също възпитаничка на старозагорската гимназия, страдаща от тежка болест.

В каузата за благородното дело се включиха и учениците от местното ГПЧЕ  „Ромен Ролан“, които допринесоха още 1200 лв. за лечението на младата жена. Те организираха в училището си коледен базар. Всичко което изложиха за продан е ръчно изработено. Десетокласници от училището с класен ръководите г-жа Ирена Лилчева направиха снежен човек, който бе закупен от г-н Николай Балашов, бивш ученик на училището. Експоната бе продаден за 120 лв.

Всяка година децата обучаващи се в езиковата гимназия, организират с ръководителите си традиционен благотворителен концерт. Тази година той се състоя на 13 декември и на него бяха събрани 600 лв. Абсолютно всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на Таня.

   

0 коментарa

Виж още