УЧЕНИ НАПРАВИХА УНИКАЛНО РАЗКРИТИЕ! АЛКОХОЛЪТ Е...

УЧЕНИ НАПРАВИХА УНИКАЛНО РАЗКРИТИЕ! АЛКОХОЛЪТ Е...

Екип от международни изследователи, изучавал ефектите на алкохола върху човешкото тяло, е излязъл със становище върху направените изследвания. Констатацията на изследователския екип е меко казано шокираща, тъй като до момента се смяташе, че алкохолът е полезен само в малки количества, макар и това да беше поставяно под съмнение от не един или двама експерти.

Учените са провели дългогодишно наблюдение между стотици хора, част от които са били въздържатели, друга част са употребявали ниски количества алкохол, а последната част са били алкохолици. Когато съпоставят данните от проучването, изследователите започват да си мислят, че са допуснали грешка. Но след като отново сравнили данните не останало  място за съмнение. Според статистиката, която извели от дългогодишната си работа с тестовите групи, се установило, че хората, които употребяват алкохол в ниски количества, както и алкохолиците, живеят по-дълго от колкото въздържателите. Най-шокиращото в изследването е, че алкохолиците живеят по-дълго от въздържателите, което се смята едва ли не за невъзможно. Но изследванията на специалистите показват точно това – алкохолът явно има свойството да удължава животът, независимо в какви количества се приема. Нужни са и други проучвания върху по-голям кръг от хора, но фактите говорят, че алкохолът вероятно разполага с качества, които влияят благотворно на човешките организъм, въпреки токсините, които се съдържат в спиртните напитки, коментират участниците в изследването.

Отдавна е известно, че алкохолът разрежда кръвта и намалява кръвното налягане, но се смяташе, че той прави това единствено в ниски дози, докато големите го правят крайно опасен и токсичен за човешкото тяло. Беше известно, че алкохолът в малки дози укрепва сърдечно-съдовата система и дезинфекцира стомашно-чревната система, подобрявайки усвояването на веществата.  Изследването на международния екип учени показва, че алкохолът дори и в големи дози, както е при алкохолиците, също удължава живота. Нужни са още проучвания, за да се установи дали наистина алкохолът добавя години към живота ви, вместо да го съкраща, както се приемаше до сега. Световната Здравна организация приема изследването за подвеждащо, тъй като не са взети предвид и генетичните обременености на изследваните. Здравните експерти съветват да употребявате алкохол, но в ниски или нормални дози, за да сте сигурни, че извличате максимална полза от питиетата, без да си вредите.

   

0 коментарa

Виж още