Учени откриха как е възникнала Америка: Всичко, което знаете до сега е лъжа!

Учени откриха как е възникнала Америка: Всичко, което знаете до сега е лъжа!

Още преди 16 000 години хора са населявали териториите на днешните Чили и Аржентина, което от своя страна оборва известната теория за заселването на Америка. Новото проучван е проект на археолози от Буенос Айрес и то е публикувано в списание Plos One, за което пък съобщи Fox News Latino. 

В Южния конус (южната част на Южна Америка) се натъкнали на такива доказателства за наличие на древни хора благодарение на кости и останки от животни, загинали от човешка дейност, и навярно представляващи оръжия и битови предмети  принадлежащи на прахората. Възрастта на откритията беше определена с помощта на радиовъглероден анализ. 

Досега специалистите многократно са са попадали на такива артефакти, които доказват  пребиваването на хора в Южна Америка и са по-древни от аналогични седи в Северна Америка. 

Първата такава находка бе намерена през 80-те години в южно Чили. 
Популярната теория за заселването на Америка предполага, че древният човек е дошъл на континента не по-рано отпреди 23 000 години и това е се е случило през прохода, който е съществувал на мястото на сегашния Берингов пролив между Русия и американския щат Аляска. 

След това тези хора са се разпръснали из целия американски континент. На територията на Северна Америка са открити най-малко 10 селища, където са живели хора преди повече от 13 200 години. 

Но ако тези хуманоиди са продължили разселването си и в Южна Америка, чак дори до Южния конус, то по време на пътуванията си биха оставяли следи от древни селища, които обаче досега не са намерени от учените. Това навежда на мисълта, че заселването на континента е могло да стартира не от северната му част, както се предполага, а по друг път. 

   

0 коментарa

Виж още