Учителката-убийца от Бургас може да се окаже невинна

Учителката-убийца от Бургас може да се окаже невинна

 

    Вестник „България” написа на страниците си, че съседи са излъгали полицията, че Веселина Гиндева е убила бившия си мъж Димитър Миразчиев. Те са наговорили на разследващите органи измислици, за да влезне в затвора. Според вестника, ставало дума за хроничен комшийски конфликт, който бил много силен и който съседите не могли да преглътнат дълги години.

    Слухът, че Гиндева не е виновна за смъртта на мъжа си плъзна из Бургас след като беше арестувана за извършване на убийство на бившия си мъж. Той беше открит мъртъв, а смъртта му е настъпила по особено жесток начин. 59-годишната учителка е съдена също заради това, че не е пускала извън апартамента своя бивш съпруг-пенсионер. Освен това тя е обвинена в измама, защото е взимала месечната пенсия на убития над 1 година след неговата кончина. Учителката се оправдава, че той е издъхнал сам и тя просто е завлякла трупа му в Морската градина на Бургас, за да бъде открит. В съдебната зала експертите разкриха, че бившият мъж на Гиндева е издъхнал в адски болки в началото на август 2014 година. Над пет часа пенсионерът е хрипал в стаята си, но не му е указана помощ и той е издъхнал. През същата нощ Гиндева го е пъхнала в контейнер и го оставила в Морската градина. Димитър Миразчиев е нейн бивш съпруг, с който се развели преди известно време. Имали една дъщеря от съвместния си живот. През 2013 година Гиндева приела да гледа бившия си мъж у дома, а тя получавала неговата пенсия от 800 лв в замяна. Сведенията обаче показват, че една година пенсионерът е живял като в затвор. Бившата му жена не му позволявала да излиза от апартамента, заключвала го когато я нямало и дори не викала лекар, когато пенсионерът имал нужда от такъв. Миразчиев успял да уведоми съседите си, че е в опасност и бившата му жена го тероризира и те повикали полиция, която да провери положението в семейния апартамент. Органите на реда трябвало със сила да влязат в дома на Гиндева, която не искала да отвори на полицаите. Полицаите строшили вратата на апартамента и влезли във вътрешността, за да видят че жената и нейният бивш съпруг са се барикадирали в банята. При последвалите разговори с жената и тероризирания пенсионер полицаите не могли да разберат реалното положение на мъжа, тъй като той не разкрил как го тормози бившата му жена.

    Не е ясно дали Гиндева е имала конфликт със съседите в блока или това е спекулативна информация. Със сигурност обаче учителката е държала своя бивш мъж като затворник и му е прибирала пенсията над година след смъртта му, което я прави кандидат за затвора.

   

0 коментарa

Виж още