Учителка се отказва от цветя в полза на болен ученик!

Учителка се отказва от цветя в полза на болен ученик!

 Учителка от Стара Загора се отказва от цветята за първия учебен ден. Тя пожела парите за цветя да отидат в сметката на второкласник, който има нужда от операция. Димитринка Костова призовава парите, които родигелите биха дали за букет, да бъдат преведени по сметката на второкласника Михаил. Момчето има нужда от операция на окото в Израел, съобщиха Топновини и Би Ти Ви.

Димитринка Костова е класен ръководител на втори Б клас в ХI-то основно училище "Николай Лилиев” в Стара Загора. В нейния клас учи 8-годишният Мишо.

При злополука през лятната ваканция, детето загубва зрението на дясното око. Според майката на пострадалото момче, то е било ударено с пръчка от свое другарче.

Лекарите зашили роговицата на окото, но травмата била много дълбока. Разбрали, че в клиника в Израел, може да се извърши операция, след която детето ще може да вижда отново.

Интервенцията обаче струва 12 000 долара, които семейството не може да осигури. Затова търси помощ от добри хора.

Класната ръководителка на Мишо разбира за проблема преди два дни. В социалната мрежа тя моли родителите да преведат парите за цветя по банковата сметка на Мишо. "Моля, родителите на ІІ Б клас да не ми купуват цветя, а да дарят парите за Мишето. Прекрасно дете! Отличен ученик! Страхотни родители, но са с непостоянни доходи и това не им дава възможност да си изтеглят кредит”, обяснява Димитринка Костова.

"Вярвам в доброто и мисля, че с помощта на всички, ще помогнем и ще върнем отново светлината в оченцето на Мишето”, категорична е преподавателката.

Родители от класа вече имат организационен план да съберат пари в помощ на семейството на Мишо. Надяват се и други хора да се включат в благородната кауза.

Банковата сметка за Мишо е:

BG50 UNCR 7000 1522 729226
BIC: UNCRBGSF
Титуляр на сметка: Виктория Иванова
УниКредит Булбанк

   

0 коментарa

Виж още