ФАКТ!!! Една от най-одобряваните институции в страната ни не съществува!

ФАКТ!!! Една от най-одобряваните институции в страната ни не съществува!

Четири пети от българите в социологически експеримент изразяват мнение за дейността на несъществуваща институция – Агенцията за борба с имигрантите, Съгражданите ни са и дали 42% от гласовете си, което пък я прави една от най-одобряваните институции у нас.
Проведено между 14 и 19 юли тази година изследване на „Галъп интернешънъл болкан“, освен неграмотността по отношение на функционирането на собствената ни държава, анализите показват че хората в България проявяват и афинитет към т. нар. „здрава ръка“. 
56% от запитаните смятат, че Законът за противодействие на тероризма е полезен за предотвратяване на терористични атаки. Само 32% споделят мнението, че в условията на класически избор между свобода и сигурност, с него се ограничават правата на гражданите.
Към темата за свободата младите са тези, които проявяват повече чувствителност и родолюбие, но и в техните отговори ясно се чете  нуждата от по-голяма сигурност на национално ниво. По-възрастните граждани на България пък са по-чувствителни към опазването на реда.
За да се направи проверка на нагласите сред българите, е взет случай от последните месеци – смъртоносното прострелване на имигрант от Афганистан. Само около 8% заявяват, че на практика служителят на МВР е извършил убийство, останалите 92% посочват, че служителят си е свършил работата и съответно прокуратурата правилно е прекратила делото.
За да се провери афинитетът към т. нар.  „здрава ръка“, е зададен контролен въпрос за дейността на Агенция за борба с имигрантите, която всъщност е несъществуваща институция. Странното тук е че цели 42% от запитаните я одобряват, а 41% - не. Така тя се нарежда сред най-одобряваните у нас.Това изследване е доказателство, че имигрантската вълна предизвиква огромно напрежение в масовото съзнание и на българите.   
Като цяло се наблюдава категоричната подкрепа на обществото относно забраната за носене на бурки, забрадки, закриващи лицето и е срещу това турските граждани да бъдат допускани в България без визи.
  

Източник: vesti.bg

   

0 коментарa

Виж още