Фалшива банкнота от 500 евро бе дадена за покупка на домашен любимец в Панагюрище.

Фалшива банкнота от 500 евро бе дадена за покупка на домашен любимец в Панагюрище.

Известно е, че когато човек държи да притежава висока класа домашен любимец, трябва да плати доста висока цена. Не са малко измамените купувачи, които очакват да купят за високата цена, която са платили, домашен любимец с добро родословие и в отлично здравословно състояние. Често се оказва, че животните не са породисти и са с редица заболявания.

Случаят, за който ни разказаха от 24chasa.bg, обаче, е за измамен продавач. Как е станало това ли?

Тук става дума за измама с фалшива банкнота от 500 евро, извършена в Панагюрище. Пострадалият мъж бил пуснал обява в интернет още в началото на юни, че продава куче от породата Йоркширски териер, като цената на домашния любимец била 550 лева. Обадило му се младо момче и пожелало да купи кученцето.

 

Кандидат купувачът разказал, че се прибира от Англия, и много иска да направи мил подарък на приятелката си. В момента разполагал само с евро и попитал собственика на кучето дали имам нещо против да у платят във валута. Човекът се съгласил и срещата била уредена. Младежът се появил сам, управлявайки със сив мерцедес С класа, който бил с пазарджишка регистрация. Дал на продавача банкнота от 500 евро и взел ресто от 450 лева. Голям удар! Хем взима куче скъпа порода, хем ти плащат!

На пръв поглед банкнотата по нищо не се различавала от нормалните. Ясно се откроявал воден знак. Продавачът отишъл да обмени банкнотата в банката и там го изненадали неприятно с новината, че парите са фалшиви. Човекът преживял истински шок. Няма нито куче, нито пари, а и 450 дал за тази „изключително добра сделка“.

 

От полицията направили проверка на номера, от който са му звънели, но за жалост се оказало, че е бил регистриран на човек от „Столипиново“, който има регистрирани на свое име повече от  3000 карти, жалва се измаменият продавач. Каква ще е развръзката на случай, предполагаме се досещате!

   

0 коментарa

Виж още