Фалшив оргазъм - кой го прави и защо?

Фалшив оргазъм - кой го прави и защо?

В днешно време понятието фалшив оргазъм е срещано, както в комични, така и драматични ситуации. Но какво в действителност знаем за това явление?

За да разберат в по-голяма дълбочина и същността на  т. нар. фалшив оргазъм, учените Муехленард и Шипии, са изследвали общо 280 младежа, на средна възраст около 19 години. Въз основа на получените резултати, те открили, че над 50% от жените, участвали в изследването и около 25% от мъжете, са инсценирали в определен етап от любовните си взаимоотношения, фалшив оргазъм.

Авторите на изследването са разгледали редица фактори и са описали как и защо, понякога индивидите се преструват, че получават оргазъм. Интересното е, че тези, които лъжат, че са получили оргазъм обикновено са споделили на приятел/приятелка, че сексуалните им партньори са прекалено сексуално активни. Друг фактор, който допринася за това, е консумацията на алкохол, за която участниците са съобщили. Те разказват, че преди сексуалният акт са изпили голямо количество алкохол, който в последствие е попречил на естественият завършек на секса с партньора им.

Важен е отговора на въпроса, защо някой би излъгал човека до си, че е получил оргазъм, когато в действителност не е. По време на проучването, изследователите открили, че често за опашатата лъжа, са отговорни следните причини: за да се достигне до оргазъм е необходимо доста време и предразполагане на партньора, случва се постепенно и бавно и определено се изисква време, за благото на добрите взаимоотношения и за да не бъде ненакърнена честта на половинката им.

Освен тези три основни причини съществуват и други, като например, че често хората предпочитат да излъжат, отколкото да споделят за неудовлетвореността си от сексуалното изживяване, за да запазят връзката си или за да задържат партньора до себе си. Друг довод е, че запознанствата и намирането на подходящ партньор, понякога се оказва доста труден и сложен процес.

Все пак учените съветват, между партньорите и сексуалните им взаимоотношения да има прозрачност, само така връзката ще оцелее и ще бъде истинска.

   

0 коментарa

Виж още