Фандъкова: Подложени сме на непрекъснат натиск заради имотните измами!

Фандъкова: Подложени сме на непрекъснат натиск заради имотните измами!

След репортажа на Стоян Георгиев се е появило логично съмнение за  намесата на хора от местната администрация в имотната схема. За да бъде разкрита злоупотребата, тя е разпоредила незабавна административна проверка и същевременно е провела сериозен разговор с градския прокурор във връзка със случая. Това заяви кметът на София- Йорданка Фандъкова, в ефира на BTV по време на интервю в предаването “Тази неделя“.

Въпреки че проверката ще продължи един месец, резултати вече има. Според Фандъкова, най- голям проблем има в район Панчарево заради съставящите го множества малки населени места. Кметът на района е подал 9 жалби относно вписване на имоти, които притежават актове за общинска собственост. Има подадени и три сигнала до прокуратурата за съмнения за собствеността.

Има данни и за дейността на кмета на район Бистрица, който води борба с престъпна група, придобиваща общинска земя по незаконен начин.

Кметът на столицата сподели, че веднага е провела разговори с кметовете на двата столични района като думите им ще бъдат подложени на проверка.

Относно подпаления автомобил на кмета на Панчарево, Фандъкова увери, че разследването е започнало веднага, търси се извършителя и поръчителя на престъплението.

Кметът твърди, че всички нейни колеги са непрекъснато подложени на натиска, а палежът показва колко е сериозен проблема.

 По въпроса за ремонтите, Йорданка Фандъкова благодари на столичани за търпението и разбирането, което проявяват. В момента движението в столицата е блокирано на 7 места заради строителството на третата линия на метрото. Каза, че строежът върви по план и през лятото ще започне освобождаването на блокираните зони. Тогава ще започне и подобряване на земната инфраструктура.

Кметът увери жителите на столицата, че всички започнати ремонти, ще бъдат приключени в кратък срок и гарантира качествени изпълнение на всяка поръчка. Стана ясно, че се работи здраво върху подобряване и облекчаване на движението в столицата. С разширяването на метрото се цели столицата да стане по- чиста и трафикът да се облекчи максимално.

   

0 коментарa

Виж още