Фолк дива на косъм от смъртта заради лекарска грешка!

Фолк дива на косъм от смъртта заради лекарска грешка!

Преди три седмици известната фолк дива Дебора бе връхлетяна от болнична одисея. След като медици от една от най-големите и престижни частни болници в България  сгрешили диагнозата й изпълнителката на "Неморално" едвам се разминала с най-лошото. „Вместо от перитонит, което представлява остро възпаление на корема, докторите тръгнали да лекуват изпълнителката от... апандисит“, пише blitz.bg.

Преди три седмици, Дебора усетила остри болки в корема, на няколко пъти ѝ прилошало и решила да се консултира с доктор за състоянието си. Певицата посетила една от най-големите частни клиники у нас, там лекарите били категорични, че става дума за възпален апандисит. Въпреки оказаната помощ от специалистите, здравословното ѝ състояние се влошило още повече. Уплашена за здравето и живота си, Дебора прибегнала към второ мнение от друг специалист.

След преглед в другата болница, медиците светкавично я вкарали в операционната зала. Лекарите не могли да повярват, че техни колеги са сбъркали диагнозата и вместо животозастрашаващото заболяване перитонит са обявили, че страда от възпален апандисит.

Медици с дългогодишна практика  поясниха, че перитонитът е много остро възпалително заболяване на обвивката на коремните органи и вътрешната част на коремната стена. При поставяне на диагноза с това заболяване е необходима незабавна лекарска помощ, а при не вземане на мерки може да се стигне и до смърт. „Перитонит е индикация за операция по спешност", допълниха докторите.

Лекуващите певицата доктори разказват, че при единият стадий на перитонита, наречен токсичен, в кръвта на пациента нахлуват множество отровни субстанции и състоянието на болния се влошава. Вторият се нарича септичен шок и при него натрупаните токсични вещества влияят на най-малките кръвоносни съдове, в следствие на което органите остават без адекватно кръвооросяване.

Дебора е имала късмет и е била оперирана, преди да настъпи т. нар. септичен шок. Интервенцията била успешна и след едноседмичен възстановителен престой в болница певицата е изписана здрава.

След болничната одисея фолк дивата си подари почивка в Италия, където ще се отърси от преживяното!

   

0 коментарa

Виж още