Френският посланик в България изрази увереност, че Франция знае откъде идва заплахата за нейната сигурност и ще предприеме адекватни мерки

Френският посланик в България изрази увереност, че Франция знае откъде идва заплахата за нейната сигурност и ще предприеме адекватни мерки

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан изрази благодарността си за българите, подкрепили френския народ в този толкова тежък за него момент.

   През миналата вечер се случи един от най-варварските актове на тероризъм и то не къде да е, а в един красив и мирен френски град като Ница. Джихадист, „въоръжен” с камион, прегази и уби поне 84 души, по време на празненствата по случай официалния празник на Франция. 18 други са в критично състояние.

    Посланикът беше убеден, че терористичните актове няма да секнат в близко бъдеще, но изрази подкрепата си за френските служби, които според него работят адекватно. Според него Европейското първенство по футбол показало, че френските органи могат да се справят успешно с риска от атентати, но въпреки усилията отново е станала обект на тероризъм. Ксавие Лапер дьо Кабан беше категоричен, че Франция знае откъде идват терористичните атаки и страната му има желязна воля да се пребори с терора и стоящите зад него.

    Според посланика, джихадистите не случайно са избрали датата 14 юли, тъй като тя е със свещен статут за французите и символ на свободата на цялата нация. Чрез погазване на празника на свободата, терористите отправят заплаха към свободата на нашия народ, допълни френският посланик.

    Ксавие Лапер дьо Кабан не скри, че атаката е суров удар срещу френския народ и няма по-привлекателна цел за джихадистите от Франция.

   

0 коментарa

Виж още