Фaндъкова: Ясно се разграничават мигранти от сирийски бежанци!

Фaндъкова: Ясно се разграничават мигранти от сирийски бежанци!

Още с първите случаи преди три години, когато започна да нараства бежанската вълна, нашата задача беше да водим активен диалог и да се срещаме с гражданите, които живеят около центровете. Периодично се срещаме с гражданите, за мен е най-важно да чуем кои мерки биха ги направили по-спокойни. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фaндъкова в предаването "Тази неделя", излъчвано по БТВ след въпрос по темата. След това допълни,  че хората искат видеонаблюдение, осветление и засилено полицейско присъствие.
 

Г-жа Фaндъкова призна, че се води непрекъснат диалог с граждани, живеещи около центровете още от години насам, с цел да чуе управата на града какви мерки да бъдат взети, за да няма напрежение сред населението.

Районите с по- наситено бежанско население са вече добре осветени, има видеонаблюдение, както и засилено полицейско присъствие.

Кметът на столицата увери, че ясно разграничават два вида бежанци: семейства, който действително бягат от войната в Сирия и младежи, които са от афганистански произход и действително създават невероятно много неприятности навсякъде, където се появят.

Тези младежи са почти напълно изтеглени от бежанските центрове, с цел да не създават напрежение. Полицейското присъствие е увеличено и се съчетава с присъствие на жандармерията в някои райони и ситуации.

Вчера по време на дългоочакваното дерби между Левски и ЦСКА, бяха публикувани сигнали от социалната мрежа по повод бежанците. Източници споделят, че докато цялото полицейско присъствие е било струпано пред стадиона, на който се игра мача, Лъвов мост и други територии, смятани за проблеми поради имигрантското присъствие, са били изцяло не посетени от служители на реда.

   

0 коментарa

Виж още