Хлебарка оцеля три дни в ушният канал на 60 годишен мъж (СНИМКИ)

Хлебарка оцеля три дни в ушният канал на 60 годишен мъж (СНИМКИ)

В отчаянието си на 60-годишният човек, започнал да пръска с пестициди буболечката, докато тя не спряла да се движи - но трупът ѝ останал заклещен в ушният канал на мъжът.

Хлебарката пълзяла в ушния канал на човека в продължение на цели три дни, преди най-накрая да бъде убита.

Той прекарал часове, опитвайки се да извади нашественика, като за целта използвал различни способи, включително клечки за зъби и пинцети.

В отчаянието си 60-годишният мъж, решил да залее с пестицидна течност буболечката. Планът проработил, но трупът на хлебарката останал заклещен в ушният канал.

Пострадалият разказва, че хлебарката влязла в ухото му на 1-ви февруари.

Цели три дни, буболечката била заклещена в ушният канал на човека.

В следствие на пестицидите и силното зачервяване и подуване на ухото му, той бил принуден на досети най-близката болница и да потърси медицинска помощ.

Хирурзите били принудени да извършат сериозна операция за отстраняването на вредителят, чиято дължина била 1 см.

Един от лекарите в болницата обясни, че през зимата, хлебарките търсят топли места за подслон и човешките уши често попадали в списъка с най-желани места.

Лекарите препоръчват, ако ви попадне хлебарка в ухото, най-доброто решение би било да налеете в ухото си чисто масло, което е по-ефективно средство от водата, тъй като тя задушава насекомите и те не могат да излязат.

Пациентът пристигнал само няколко дни, след като 19-годишно момче потърсило медицинска помощ за същият проблем. По време на прегледа се оказало, че в ушният канал на момчето са се заселили цяло семейство буболечки.

Случаят на момчето бил доста по-сериозен, тъй като освен възрастна хлебарка, докторите открили в ушният канал и 25 новородени бебета хлебарки, излюпени по време на престоя на възрастната хлебарка в ухото на пациента.

Първоначално момчето посетило болницата, защото ухото му станало сърбящо и болезнено.

   

0 коментарa

Виж още