Холандия- най- голямата държава за транспорт на тежки товари

Холандия- най- голямата държава за транспорт на тежки  товари

 

Благодарение на ключовото си географско положение и добре структурираната логистика, Холандия се нарежда сред основните логистични центрове в Европа. (H3)

От векове насам, Холандия е заемала централно място в световната търговия.Със своите главни  товарни пристанища, летище Шипол и пристанището в Ротердам, намиращи се на по-малко от 1 час разстояние едно от друго, Холандия се превръща в  ключов логистичен център за транспорт на стоки до вътрешността на Европа. Така страната става атрактивна дестинация за чуждестранни компании в сферата на транспортните услуги.

Глобалната търговия се разраства, а с това се засилва и нуждата от надежден транспорт на стоки по  света . Това от своя страна,  задължава логистиката да бъде колкото се може  по - устойчива и ефикасна. Холандия сериозно работи върху въпроса за изграждане на стабилна транспортна и логистична мрежа. Също така страната е взела  и много  мерки за намаляването на вредни  емисии, произведени  в този  сектор. Пример за това са  хибридните превозни  средства, използвани  в градските условия, както и факта, че голяма част от  корабите използват електрически панели, разположени на кейовете и пристанищата.

Благодарение на постоянните си иновации, холандският логистичен център се надява до 2020г,  страната да заема  челни позиции. Логистиката и  транспорта до Холандия също играят ключова роля  и за всички  останали сектори- от транспортирането  на суровини до  готови продукти. С приход от 55 млрд. евро на година  и  над 813хил. работници, транспорта в Холандия  е движеща сила  за икономиката на страната.

5 важни  фактора, които правят Холандия ключова страна в глобалната  логистична и  транспортна индустрия.(h3)

#1 Свързва производители с клиенти в световен мащаб. (h4)

Холандия играе ключова роля в глобалната икономика, като свързва производителите с клиентите в световен мащаб чрез ефикасна логистика. Успехът им  се дължи на  комбинацията от безупречна инфраструктура, обслужване на световно ниво, както и  на крайбрежните си локации  в сърцето на Европа. Холандия е стратегически  разположена  на Европейското  крайбрежие, като предоставя отличен достъп до Европейския пазар с  над 500млн. клиенти.

#2 Пристанището  в Ротердам  и летище Шипол в Амстердам

Пристанището в Ротердам  е най-голямото  в Европа и е на 4-то място  в света. Летище Шипол в Амстердам е главно  летище, както  за превоз на товари, така и за пътници. Двете предоставят логистични  услуги на световно ниво,огромна мрежа от пътища, железопътни линии и вътрешен воден транспорт. Тази комбинация е направила Холандия "Портал" към Европа със своето голямо разнообразие на воден и пътен транспорт.

#3 Висококачествена инфраструктура.

Според Световния Икономически Форум, инфраструктурата и  транспорта до Холандия  са едни   от най -добрите в света, предоставяйки отлични съоръжения за морски,въздушен, пътен и  железопътен транспорт, което   класира страната  на 1-во, 4-то, 2ро- и 7-мо място  за 2015г.

#4 Широка употреба на информационните  технологии

Холандия се отличава с широката употреба на информационни технологии, за да предостави  оптимизирана верига за доставки на краткотрайни продукти,  като храна и цветя.

#5 Устйчива логистика

В допълнение,  Холандия е пионер  в развитието  на устойчива логистика, съобразно околната среда .


 

 

   

0 коментарa

Виж още