Хората които правят по-често секс са ...

Хората които правят по-често секс са ...

Проведените изследвания са установили, че колкото повече време хората отделят на своят партньор, толкова по-щастлива е тяхната връзка. Тук учените включват всичко съпътстващо ежедневието на влюбените: целувки, прегръдки, общуване и разбира се секс.

Не е тайна, че хората, които правят повече секс са по-щастливи от тези, които рядко прекарват страстни нощи в спалнята. Но, ако си мислите, че сте наясно защо това е така, то ново проучване извади наяве друга теория...

Двойки, които правят секс по-често са по-щастливи - защото след сексуалния акт, те прекарват време в разговори и гушкане с любимият им човек.

Сексът прави хората по-щастливи, но в действителност причината за това, е специално посветеното време един за друг, а не просто достигането до самият връх.

Ново проучване, публикувано в Бюлетина по личностова и социална психология, сочи, че признаците на привързаност и небрежният чат, са отговорни за дългосрочното щастие между партньорите.

Психолозите в Канада и Швейцария, посочват нова теза, отвъд блаженството, което оргазмът носи. Дори двойките, които правят секс само веднъж седмично, могат да бъдат по-щастливи, съобщава британското Психологическо общество. Те анкетирали общо 335 души, всеки от които имал връзка и ги попитали колко често правят секс. По време на изследването, психолозите попитали изследваните лица, за това колко често отделят време да изразяват обичта, чрез прегръдки и целувки.

Изследователите помолили хората, да оценят тяхната удовлетвореност от живота и колко често са преживявали радост и щастие.

Резултатите показват, че участниците се чувстват по-щастливи и удовлетворени от живота, когато правят повече секс, но те установили също, че когато помежду им съществува любов, а сексът от своя страна не е толкова редовен, щастието продължавало да съществува и то не по-малко.

Обичта е ключът към по-добър живот и по-голяма удовлетвореност в отношенията.

Женените двойки, имащи деца също са били тествани за сексуалния им живот. Повече от 100 двойки, са описвали в дневник за период от десет дни, своята сексуална активност, привързаността един към друг, преживяванията и моментите в които са имали близост с партньора си. Изследователите открили, че хората се събуждат по-щастливи, когато предния ден са получили повече обич и внимание. Разбира се, в много от случаите, щастието е свързано и със сексуалните преживявания.

Изследователите казват: "Когато правят секс, хората не просто търсят интимна връзка, но наистина те изпитват повече обич, както когато правят секс, така и в следващите няколко часа. Следователно сексът изглежда не само полезен, заради неговите физиологични или хедонистични ефекти, но тъй като той насърчава една по-силна и по-позитивна връзка с партньора."

Проучването, публикувано в Дружество личностна и социална психология, открило и двойки съобщили, че получават повече удовлетворение от взаимоотношенията си, дори в случаите когато са правили секс веднъж седмично..

Водещият изследовател Ейми Мюсие, споделя: "Въпреки, че по-честия секс е свързан с по-голямо щастие, нашите резултати показват, че не е нужно да правите секс всеки ден, ако поддържате правилно връзката с човека до себе си."

 

   

0 коментарa

Виж още