Христо Иванов: „Да, България“ няма да се коалира с никого за изборите

Христо Иванов: „Да, България“ няма да се коалира с никого за изборите

Христо Иванов, бивш правосъден министър и настоящ лидер на „Да, България, заяви категорично, че на предстоящите парламентарни избори партията му няма да се явява в коалиция с никого, информира Дневник. Решениято за това действие е взето на снощното заседние на новата политическа сила.

Припомняме, че вчерашния ден се проведоха разговори за евентуална коалиция на новия проект на Радан Кънев „ Нова република“ и новата партия на Хисто Иванов “Да, България“ за предстоящите избори за парламента.

Иванов смята, че двете партии имат своя реален шанс да влязат в новия парламент поотделно и едва тогава да се коалират. Така ще дадат шанс на хората да се запознаят със същността на двете партии.

Лидерът на „Да, България“ подчерта, че партиите не разчитат на гласовете, които Тайчо Трайков е получил на президентските избори. В момента основната им е да минат събраните 7% от Трайков.

За „Да, България“ основното в момента е да се пресече корупцията на всички нива във властта. Христо Иванов  е на мнение, че ГЕРБ, БСП и ДПС са част от корупционния модел на държавата и няма как да бъдат нито десни, нито леви, нито либерални партии.

Според Иванов, ако България има желание да пребори корупцията, може да го направи изключително бързо. Неговата партия има възможността и визията за преборване на проблема. Едва тогава всички ще се убедят, че държавата ни никак не е бедна.

   

0 коментарa

Виж още