Цачева отсече: Аз няма да подам оставка!

Цачева отсече: Аз няма да подам оставка!

След подадената оставка на министър председатела на страната и правителството, логично идва въпроса и за оставката на Цецка Цачева, провалил се кандидат- президент, излъчен от ГЕРБ, и председател на  Народното събрание.

Противно на очакванията на всички, тя заяви, че групата стои зад нея и не планира да подава оставка, информира Офнюз.

Вероятната оставка на Цецка Цачева бе коментирана още в нощта след балотажа. Още тогава Цачева заяви, че политическата сила ще прецени дали трябва да подава оставка. А тя заяви готовността си, ако партията реши, дори да напусне Парламента.

Вече е известно, че в сряда в 14 ч.ще се гласува оставката на правителството, по думите на настоящият председател на НС.

Според изброените от Цачева задачи на НС, никъде не се предвижда обсъждане оставката на председателя на НС. В четвъртък и в петък ще се обсъждат държавния бюджет, бюджетът на здравната каса и НОИ. Според нея програмата е много сгъстена- закони, дебати, оставка на правителството, заседания на комисии.

Както по-рано Новини Стара Загора писа, днес трябваше да бъде обсъден Бюджет 2017-та година. Според последни данни единствено несъгласие относно приемането му е изразила правната комисия. До сряда трябва да стане ясно и становището на още три комисии.

   

0 коментарa

Виж още