Черна статистика! Пътят Стара Загора – Казналък е сред най- опасните в страната!

Черна статистика! Пътят Стара Загора – Казналък е сред най- опасните в страната!

Рано тази сутрин в предаването Здравей България“ бяха споделени стряскащи данни за най- опасните пътни участъци в страната. В предаването тези пътни отсечки бяха наречени „участъци на смъртта“.

На челна позиция се нарежда магистрала“Хемус“, в частта си до столицата, където са станали 265 катастрофи в рамките на последните 9 месеца.

Плътно след този участък се нарежда пътят край гр. Тетевен, където са станали 139 катастрофи с 117 ранени и 9 загинали.

На следващо място по брой тежки пътни инциденти се нарежда отсечката Русе- Бяла, по която са станали 246 произшествия със 7 загинали.

Отсечката Варна – Бургас, която е особено натоварена през летните месеци участва в статистиката със 106 катастрофи, 5 ранени и 6 загинали.

Пътният участък Стара Загора- Казанлък е на пето място в статистиката за опасни пътни участъци в страната. Странно е присъствието на този път в черния списък, тъй като това е напълно права отсечка. Точно това явно отслабва бдителността на шофьорите и те вдигат по- висока скорост, която се оказва фатална причина за 83 тежки катастрофи с 22 ма ранени.

Карловското шосе в района на с. Труд се отбелязва с 67 катастрофи и 24 ранени, като основната причина също е несъобразената скорост, в съчетание с натоварения трафик.

Следват пътят Пловдив- Асеновград и Кресненското дефиле, където неспазваенето на предимството и рисковото изпреварване са основни причини за тежките транспортни произшествия.

В края на класацията е пътната отсечка Търново- Дебелец, преди започването на Прохода на Републиката. Тук се силния трафик е посочен като основна причина за произшествията.

Интересното е, че въпреки това, че са известни критичните точки по нашите пътища, нито шофьорите, нито АПИ правят нещо, за да се предотвратят фаталните инциденти. Безотговорността на всички участници в движението граничи с лудост, а нехайството на институциите е истинско престъпление.

   

0 коментарa

Виж още