Черна статистика с нови жертви на пътя

Черна статистика с нови жертви на пътя

Два последователни инцидента станаха на магистрала „Тракия", където един след друг се блъснаха два камиона.

На метри от бензинова колонка тир едва не се е врязал в бензиностанция находяща се на 73-ия км на магистралата. Шофьорът е изгубил контрол над управлението на превозното средство и се е забил в предпазната мантинела. В бензиностанцията има обект за бързо хранене, където по времето на инцидента е имало много хора. Абсолютно всички по чудо са невредими.

Шофьора на тира няма адекватно обяснение за ситуацията, твърди че не е заспал зад волана. Според разследващите злополуката обаче, именно това е причината за случилото се.

Голяма трагедия се е разиграла вчера на магистрала „Тракия“ и в лентата за посока - Бургас, и в следствие се е образувало голямо задръстване.

Два тира са премазали джип, който се е движил помежду им. Поради липсата на дистанция, камионът, който се намирал отзад, е блъснал джипа. От силата на сблъсъка, единият тир е излетял извън платното на магистралата. Шофьорът на джипа е много тежко ранен, а спътникът му е загинал.

Разследващите предполагат, че единият от шофьорите на тировете се е разсеял в следствие на злополуката край бензиностанцията и е изгубил управление над тежката машина.

Тази нощ в района край град Плиска, в пътнотранспортен инцидент (ПТП) живота си изгубиха двама души, мъж на 30 години и спътничката му –момиче на  19 години.  Мъжът управлявал автомобила във фаталната нощ е бил без правоспособност. На водачът на превозното средство многократно е налагана глоба, за каране без книжка.

 На остър завой колата излетяла от пътното платно и се врязала с огромна скорост в крайпътно дърво. Момичето е загинало на място.

Два екипа пожарникари са разрязали смачканата до неузнаваемост кола, за да извадят шофьора. Той е бил тежко ранен и е откаран в шуменската болница, където по-късно също е починал. При направена от властите проверка се е оказало, че мъжът изобщо не е притежавал шофьорска книжка.

   

0 коментарa

Виж още