ЧЕСТИТО! Мадона стана на ...

ЧЕСТИТО! Мадона стана на ...

Мадона стана на 58! 

На днешната дата - 16 август рожден ден празнува една от иконите на съвременната поп музика – Мадона. Талантливата певица е родена в Бей Сити, Мичиган, през далечната 1958 година, с името Мадона Луиз Вероника Чиконе. Още на 21-годишна възраст, през 1979 година в САЩ, тя започва звездната си музикална кариера.

В световен мащаб продажбите на албумите й са оценени от експертите в областта на рекордната стойност от близо 400 милиона долара, с което тя се превръща в най-дискутираната и продавана певица в света през XX век.

Мадона се изявява отлично не само на музикалната сцена, но също като текстописец, моден дизайнер, актриса, композитор, писател и др.

Ето някой от най-любопитните и същевременно най-важни факти за живота на иконата на съвременната поп музика:

В семейството Мадона е третото поред дете, от общо осем деца. Баща й Силвио Чиконе е син на италиански емигранти, а майка й Мадона Луиз Фортин е с френско-канадски корени.

Като оставим на страна разкрепостеното поведение на певицата, Мадона израства в силно католическа атмосфера и е възпитавана в духа на католическото вярване.

Като малка тя посещава уроци по пиано, които обаче бързо сменя с такива по балет.

В училище красивата девойка става част от мажоретния състав, където е запленена от бляскавата сцена преди всяко състезание.

След участието си в световното турне на френската диско звезда Патрик Ернандес, през 1979 година в което Мадона е танцьорка, тя решава да изостави танците и се насочва към създаването на поп музика.

За ролята си на Евита Перон във филма „Евита“ през 1997 година актрисата получава престижната награда Златен глобус.

За пръв път на 29 август 2009 г. Мадона изнася концерт в България на националния стадион "Васил Левски" в столицата ни. 

През музикалната си кариера певицата има общо 10 световни турнета.

Успяла да открие правилната комбинация между блестящата музикална кариера и семейството, Мадона е майка на 4 деца - две дъщери и двама сина.

 

Източник: dnes.bg

   

0 коментарa

Виж още