ЧЕСТИТО! Стара Загора става Европейски град на спорта през 2017

ЧЕСТИТО! Стара Загора става Европейски град на спорта през 2017

Днес от ACES Europe официално потвърдиха с писмо до кмета на града - Живко Тодоров, че Стара Загора е избран за Европейски град на спорта 2017.

Президентът на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта Джан Франческо Лупатели, поздравява в писмото си старозагорския кмет и го кани да вземе участие в официалната церемония на 16.11. 2016 г. в Брюксел, на която ще бъдат обявени и победителите в категориите столица и град на спорта, пише stzagora.net.

В писмото си президентът на Асоциацията, пише хвалебствени слова до градоначалника, като изтъква, че Стара Загора е истински пример за новосъздадени възможности за масов спорт, интеграция, образование и взаимно зачитане, които са главните цели и на ръководената от него организация - ACES Europe. Лупатели допълва, че на територията на Стара Загора е добре развита образцовата спортна политика, градът разполага с добра база, програми и събития: „Отсега нататък вашият град е добре дошъл в семейството на градовете от ACES Europe“, пише още той.

Благодарение на последователните усилия на администрацията на кмета Тодоров, през последните няколко години почти цялата база в Стара Загора бе обновена. Освен това бяха построени и нови спортни съоръжения, измежду които и спортна зала „Иван Вазов“. Напълно обновени са и стадионите „Берое“ и „Локомотив“. Базата на ФК „Верея“ е модернизирана.

По повод признанието кмета на Стара Загора, заяви: „Ще продължаваме да развиваме Стара Загора като спортен град. Усилията ни ще бъдат насочени към децата, защото те трябва да бъдат неизменна част от тези успехи на града“.

Едно от най-големите постижения на България в Рио е свързано със Стара Загора. Състезателката Мирела Демирева, представила страната ни на олимпиадата тази година е представител на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“. Демирева донесе олимпийска слава на страната ни и допълни колекцията си със сребърен медал в скока на височина с постигнатите от първи опит 197 см.

   

0 коментарa

Виж още