Честит празник на ветеринарните специалисти!

Честит празник на ветеринарните специалисти!

14 декември е денят на Ветеринарния специалист и точно по този повод академичното ръководство на Тракийския университет поздрави своите студенти и научни работници от Ветеринарно- медицинския факултет към университета.


Проф. двмн Иван Въшин, ректор на Тракийски университет в Стара Загора, благодари сърдечно за усилията, които полагат специалистите за опазването на здравето на животните и защитата на населението от епидемии. Той подчерта, че стратегическата Цел на страната в момента е подобряването на състоянието на животновъдството и ключова роля в това имат ветеринарните лекари. Точно тези специалисти са отговорни за поддържане на строг ветеринарно- санитаренконтрол върху добива, преработката и търговията със суровини и всякакви продукти с животински произход. Ректорът пожела здраве и много професионални успехи на студенти и академичен състав.


Приветствени думи изказа и д-р Златина Димова, ветеринарен лекар, директор на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Тя поздрави колегите си и отбеляза, че мнозина не са запознати с ролята на ветеринарните специалисти в днешното общество, но това ще се промени много скоро и уважението към ветеринарната медицина ще се върне.


Д-р Димова не пропусна да отбележи, че дейността на ветеринара започва от полето и приключва на масата, тъй като се следи всеки един етап от развитието на животното, за да бъде здравословна храната, която слагаме на трапезата.
Важно е да се следи за правилното отглеждане на животните, за да можем да разчитаме на качествени продукти за хранене- мляко, месо, яйца. Главна роля за постигането на това качество има ветеринарния лекар. 

   

0 коментарa

Виж още