Честит рожден ден на Цвети Стоянова!

Честит рожден ден на Цвети Стоянова!

Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика разказват за срещите си със съотборничката си Цвети Стоянова. На срещата с тях, Цвети казала на Ренета Камберова: "Един ден ще се усмихна истински, обещавам ти".

Развълнувани гимнастичките разказаха как е протекла първата им среща с Цвети Стоянова в "Пирогов", която видели веднага след връщането си от Олимпиадата в Рио. Първоначално златните момичета мислели, че Те мислели, че Цветелина не знае за спечелилият бронзов медал, но щом ги видяла, тя ги поздравила за победата и им казала, че много се радва на успехът им. Най-добрата й приятелка Цветелина Найденова отговорила, че след Олимпиадата в Рио, всички те вече не са гимнастички, а напълно обикновени момичета. След срещата с нея приятелката ѝ се успокоила както за физическото, така и за душевното здраве на Цвети.

Капитанката на националният ни отбор по художествена гимнастика - Михаела Филевска разказа, че двете с Цвети успели да направят няколко крачки. Тя коментира,че благодарение на Цвети, отбора е стигнал до Олимпиадата в Рио.

Проф. Милан Миланов, който е направил няколко от животоспасяващите операции на Цвети, разказва, че падането от повече от 15 метра височина е несъвместима с живота травма. Цвети е имала голям късмет, тъй като при падането се е стоварила върху дърво.Към настоящият момент проф. Миланов твърди, че Цвети е възстановена във всички физиологични нужди до 90%. Министърът на спорта Красен Кралев е платил над 20 000 лева за скъпоструващите консумативи необходими за операцията на Цвети Стоянова.

Днес Цвети е рожденичка! Красивата девойка навърши 22 години. Българската федерация по художествена гимнастика, също поздрави звездната рожденичка.

Припомняме, че на 2 август, гимнастичката бе изписана от реанимация. По време на болничният ѝ престой, Цвети е лекувана от най-добрите български лекари и по най-модерните стандарти в медицината. Лекарския екип е извършил изключително сериозна операция на гръбначния стълб, която за щастие е била много успешна. В края на миналия месец, проф. Габровски постави диск и стабилизация в областта на шията ѝ.

Точно преди една седмица, на датата 6 септември, златното момиче бе изписана от "Пирогов" за домашно лечение.

   

0 коментарa

Виж още