ЧУДО! Недоносени близнаци се родиха по време на урагана Матю (СНИМКА)

ЧУДО! Недоносени близнаци се родиха по време на урагана Матю (СНИМКА)

Във Флорида, двойка отпразнува появата на бял свят на близнаците си, момче и момиче, които се родиха в четвъртък, когато урагана Матю върлува по атлантическото крайбрежие.

Антъни и Джесика Полстър, от Джаксънвил, Флорида, решили по време на бурята и да минат на контролен преглед при лекуващият си лекар в Баптиският медицински център на Джаксънвил. Но по време на рутинната проверка в четвъртък сутринта, медиците съобщили на Джесика, че макар, все още да е в 35-та седмица от бременността си, бебетата са на път да се родят.

"Изобщо не бях подготвен", разказва Антъни Полстър.

Полстър, който работи като треньор по лека атлетика в Джаксънвил, споделя, че набързо подкарал колата към дома им, за да подготви къщата за бурята и за да опакова необходимият багаж за съпругата си , както и да изпрати кучето при съседите. "По това време, вече започваше да вали", спомня си той.

В болницата, медиците преценили, че за Джесика Полстър, ще е по-безопасно да роди, чрез цезарово сечение, тъй като и двете бебета били застанали в седалищна позиция.

"Харпър е роден в 17:25, а Джей Пи е роден в 17:26,", казва щастливия татко Антъни. Макар, че и двете бебета, са били в добро здравословно състояние, са били откарани в неонатологично интензивно отделение, тъй като са родени доста преди термина.

Само няколко часа по-късно, управителите на болницата решили да евакуират пациентите от интензивното отделение и да ги преместят в съседната болница.

"Беше около 21:30 или 22:00, предната вечер", спомня си Антъни Полстър. "Тъй като съпругата ми и близнаците бяха настанени на 2-ри етаж, лекарите препоръчаха, всички от интензивното отделение да бъдат преместени в съседната клиника."

"За сигурността на бебетата, бяхме сред първите, подготвени за евакуация", разказва майката.

След преместването им в другата болница, на родителите и бебетата била оказана необходимата подкрепа. В същото време урагана Матю, вече бил  край бреговете на Джаксънвил.

"Честно казано, дори не забелязах бурята", казва Джесика Полстър. "Бяхме толкова заети с грижи за бебетата. Усещането беше, като това да гледате по телевизията нещо страшно, но реално да не го преживявате."

   

0 коментарa

Виж още