ШАМПИОНИ сме в Обединеното кралство

ШАМПИОНИ сме в Обединеното кралство

Нетната миграция във Великобритания е с рекордни нива, съобщиха от британската Национална статистическа служба, цитирана от Би Би Си и БТА.
Статистиката е за периода март 2015 г. - март 2016 г., т. е месеците предшестващи референдума (23 юни), в който британците дадоха своя глас за спиране на членството на страната в Европейския съюз.

Броят мигранти в този период е около 327 000 души, като заселилите се от Румъния и България са достигнали рекордния брой от общо 61 000 души.

Официалните резултати бяха очаквани в Обединеното кралство с огромен интерес, тъй като пряко засягат  миграционната политика на новото правителство сред решението за излизане от Европейския съюз. Очаква се да бъдат приемат нови по-строги изисквания за нискоквалифицираните преселници, дошли от страни в ЕС. Вероятно те ще трябва да кандидатстват за специални разрешителни за работа.

В същото време броят мигранти от Полша и от още 7 източноевропейски страни, влезли в ЕС през 2004 г., е намалял от 51 000 души на 40 хиляди.

Други статистически данни показват, че за пръв път Полша изпреварва Индия по брой на раждания на територията на Великобритания.

Британското правителство си имаше за цел нетната миграция да е под 100 000 души на година, припомня Би Би Си.

   

0 коментарa

Виж още