Шест месеца зад решетките заради цигари без бандерол!

Шест месеца зад решетките заради цигари без бандерол!

Санкция от шест месеца „лишаване от свобода“ при строг режим в затвор от закрит тип даде съдът на И. Русимов за извършеното от него престъпление по чл. 234, ал. 2, т. 1 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 28, ал. 1 от Наказателния кодекс - държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв е нужен по закон. На 21.07.2016 г. на кръстовище на Околовръстен път на гр. Кюстендил Русимов държалшестдесет и пет кутии цигари марка „ЛД Блу“ и четиридесет кутии цигари „Ева Слимс”. Общата стойност на нередно държани акцизни стоки без бандерол е в размер на четиристотин седемдесет и четири лева, предаде Струма.

До съдебното наказание на Русимов се стигна, след като той сам направи признание в повторно извършвате на незаконното действие и сключи споразумение с Районна прокуратура- Кюстендил. С отделно съдебно определение е влязло в сила и наказанието „лишаване от свобода“ в размер на три месеца, наложено на подсъдимия през 2015 г. по друго дело.

Прокуратурата в Кюстендил изпрати на съд за същото провинение и непълнолетната М.Г., която в условията на продължавано престъпление (чл. 234, ал. 2, т. 1 във вр. с ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 във вр.с чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК) държала на акцизни стоки без бандерол. Цигарите били открити на 21.01.2015 г. и на 06.08.2015 г. в личния багаж на момичето, което пътувало в лек автомобил „Фолксваген“ с друго лице.

   

0 коментарa

Виж още