Шефът на Популярната каса в Дупница става клиент на прокуратурата

Шефът на Популярната каса в Дупница става клиент на прокуратурата

След огромния скандал с  десетките завлечени вложители от дупнишката Популярна каса, става ясно, че е приключила предварителната проверка срещу Георги Близнаков, председател на въпросната каса. Подадени са жалби от деветдесет и двама вложители.

Миналата седмица  Близнаков и съпругата му Ивона са били разпитани в Икономическа полиция в Дупница. Снемането на показания е продължило часове. Синът им също е бил призован да даде показания пред дознател, информират от Блиц. Информирани източници говорят, че Близнаков е взел къща на сина си в Гърция, а в гр. Серес е има чейнчбюро и заложна къща.

 

За голямо учудване на всички , чейнчбюрото на фамилията и офисът за бързи кредити в Дупница функционират въпреки скандала с касата и в двата офиса непрекъснато има клиенти.

 

Семейство от Дупница изгърмели със 100 000 лв. Толкова платили за апартамент в хотела в Сапарева баня.

Семейството платило за  90 кв. м апартамент, но радостта им от луксозната покупка била кратка.

Те казват, че са ползвахме апартамента почти година, докато ден докато не дошъл синдик и не заяви, че трябва да го освободят. Хотелът бил ипотекиран и е собственост на банката, тъй като Г. Близнаков не е издължавал месечните си Близнаков им е продал апартамент, който не е собственос на банката, а не негов. Семейството подходило с доверие към сделката без да провери дали имотът е с някакви тежести. Има още десетина души като тях, жители на столицата и от други населени места. Всички са завели дела срещу Близнаков, но засега няма последствия. Всички са си осигурили по една чаша много студена вода.

Строежа на въпросният хотел в Сапарева баня е започнат през 2008 г. с кредити от различни банки. Преди три години е заработил и бил на печалба. По- късно е обявен в несъстоятелност заради задължения на собственика към банки.

Сега става ясно, че в неговата схема са оплетени и десетина купувачи на апартаменти.

   

0 коментарa

Виж още