Шефът на Спешна помощ: Няма обир на пациент, това са спекулации!

Шефът на Спешна помощ: Няма обир на пациент, това са спекулации!

"Говорил съм с лекаря, той отрече по какъвто и да е начин да има общо с откраднатите пари от мъртвия пациент. От кадрите, които разгледах, никъде не се вижда да си бърка в джоба или да взима нещо. За втори път този месец обвиняват служител на Спешна помощ в нещо, което всъщност не е извършил". 

Така коментира ситуацията с откраднатите пари доктор Гелев, шеф на Спешна помощ, в ефира на БТВ.

"Когато идва трупната кола, там има и други хора, не може пред тях да извадиш парите и да ги скриеш, нали ще те видят. Тези, които го познават, твърдят за него, че е много добро момче и че не бил извършил подобно нещо. Въпросът обаче е къде са тези пари и кой ги е взел пред обменното бюро", допълни той.

Той посочи още, че обикновено лекарите от Спешна помощ отиват да помагат, а не да правят глупости. ​
"За наше щастие скоро не е имало насилие над лекарски екипи, работим много добре със СДВР", каза още Гелев. 

Както Новини Стара Загора писа, служител на Спешна помощ обра пациент, след като мъжът, както се твърди в информацията, отишъл да обмени пари в обменно бюро на Централна Гара. След като той си тръгва от там със сумата от 300 лева, на мъжът рязко му прилошава, което налага и намесата на Спешна помощ. 

Свидетели твърдят, че шофьорът на линейката бил клекнал в ъгъла над пациента и решили, че го преглежда. На кадър от мястото на инцидента се вижда шофьорът на линейката, който се е надвесил над пациента.

Никъде обаче не се вижда той да вади и да прибира пари от джоба на починалия мъж. Шофьорът вече е освободен и срещу него няма повдигнато обвинение. В Спешна помощ работи от месец март.

   

0 коментарa

Виж още