Шипка се подготвя за Националния празник

Шипка се подготвя за Националния празник

Вече бе съобщено, че служители от община Казналък са започнали разчистването на стъплата, водещи към Паметника на свободата на връх Шипка. Има спешна нужда от подобно почистване, тък като на места снегът достига метър. След като бъде проправена пътека, тя ще бъде разширена, за да може свободно даа бъде достигнат паметника от хилядите българи, които ще се преклонят пред подвига на борците за свободата ни, информира kmeta.bg.

По план до 3 март ще бъдат почистени всички стъпала. Има добра организация на придвижването на гражданите за тържествата, които ще се проведат навръх празника.

От община Казалък призовават всички, които желаят да присъстват на обявеното честване, да е съобразят с предварително наложените огранияения и направената организация за придвижване до паметника.

Отсечката Габрово- Шипка зажъде затворен от 22.00 часа на 2-ри март до 17.00 часа на 3-ти март 2017 г. и в този интервал по него няма да могат да се движат превозни средства.

Ще бъде разрешено еднопосочно придвижване на моторни превозни средства само еднопосочно от Габрово за Казанлък на 3-ти март 05.00 до 14.00 часа. Към Казанлък от Шипка ще може да се пътува след 14 ч. на 3-ти март.

Паркирането ще бъде организирано по определени правила, за които отговаря Пътна полиция.

Автобуси за историческия връх ще тръгнат от Казналък в 8.00 ч. Цената на билета ще бъде 3 лв- еднопосочни и 4 лв- двупосочни.

Програмата за честването на Националния празник включва:

  • Панихида в памет на загиналите за Освобождението, която ще започне в 8.30 ч. в Манастира „Рождество Христово” на територията на гр. Шипка
  • Тържество по случай Националния празник на Република България, което ще започне в 11.30 на площада под паметния връх
  • Поклонение и поднасяне на венци и цветя в 13.00 ч на Паметник на Свободата на връх Шипка.

Нека всеки, който желае да отбележи подобаващо празника, да се съобрази с направената организация.

 

   

0 коментарa

Виж още