ШОКИРАЩО! Българин почина заради зехтин в Гърция

ШОКИРАЩО! Българин почина заради зехтин в Гърция

Трагичен и много нелеп инцидент отне живота на българин в град Волос, Гърция. Случаят се е състоял във фабрика за производство на зехтин, намираща се във гръцкия пристанищен град. Трагедията се случила, след като собственика на предприятието, неговите синове, негов приятел и български работник решават да почистят един от резервоарите за маслини, където вкусните черни дарове на природата се пресоват и оттам излиза пресния зехтин, информират  от вестник „Български новини“ . Докато правели опит да почистят маслинените резервоари, българският работник загубил равновесие и паднал във вътрешността на резервоара. Настанала суматоха и останалите участници в почистването направили опит да помогнат на своя колега. За зла участ, вместо да издърпат българинът, останалите един след друг се озовали при него на дъното на резервоара. На място се отзовават екипи на пожарната, които успяват да спасят всички, с изключение на българският работник на 50-години и единият от синовете на собственика на предприятието. Останалите участници в злополуката са с наранявания и са настанени в болница, но няма опасност за техния живот.

Припомняме, че един от най-големите износители на зехтин и маслини на континента е Гърция. Открай време южната ни съседка се слави със своят първокачествен зехтин и голяма гама предприятия, които се занимават с производството на зехтин, който намира потребление както  на местния, така и на чуждия пазар.

Трагедията със загиналия  българин и грък е нелепа, поради това, че маслинените резервоари се чистят често и рядко има инциденти. Много българи се хващат на работа в Гърция, за да припечелят пари за роднини в България и в сектора за производство на зехтин са заети немалко българи, които се славят със своето трудолюбие. Макар и да не е известно се предполага, че при инцидента не са спазени указанията за безопасност, които се изискват в случая и това е довело до смъртта на българина и гърка.

   

0 коментарa

Виж още