ШОКИРАЩО! Спипаха Къртицата, в апартамента на баба му !

ШОКИРАЩО! Спипаха Къртицата, в апартамента на баба му !

Врачанската полиция залови Йоан Пейчев със заготовка за производство на метамфетамин. 23-годишният мъж, чийто прякор е Къртицата, бил сгащен в апартамента на баба си – уважаваната преподавателка по български език М.В..
Според неофициални даннии, младежът бил заловен вчера с 2 л. суровина, от която след изваряване на висока температура се добива наркотикът.
Полицията е арестувала Йоан и му е наложена мярка за неотклонение 24часа задържане под стража.

Йоан се прочу с прякора си, след като стана известно, че е  прокопал тунел от жилището си до мазето, където е ситуирал същинска нарколаборатория за отглеждане на канабис. По друг проход пък продукцията била изнасяна за продажба извън жилищната кооперация, която се намира на ул. „Веслец“ №1 във Враца. При обиска на дома на 22 юли т.г. бяха намерени и конфискувани няколко килограма марихуана..

Метамфетамин може да се произвежда в домашни условия по най-различни методи. Използваните реактиви и химикали при производство в нелегални лаборатории са изключително опасни. Понякога водят до експлозии и пожари, както и до отравяния на хората, изложени на тях. Симптоми на хора, работещи на сгради, използвани за производство, включително и бивши лаборатории, включват главоболие, прилошаване или повръщане, виене на свят, затруднено дишане, раздразнение на носа и гърлото, кашлица и раздразнение на очите.

Метамфетамините са подобни по своя химически състав допаминa . Допаминовите транспортери ги хващат и ги въвеждат в нервната клетка, вместо допамин. Те са вещества с много висок потенциал на зависимост, тъй като действат върху пътя на възнаграждението в мозъка. При употреба дават рязък прилив на сили, еуфория, непрекъснат поток мисли, бързо заменящи се една с друга, пълно отсъствие на апетит. Използвали са  се и като стимулант по време на Втората световна война. В съвременни дни се пласират като улична дрога, често се продават като екстази в увеселителни заведения.
 

   

0 коментарa

Виж още