ШОК!!! Дънекова: допинг пробата приличаше на криминален сериал

ШОК!!! Дънекова: допинг пробата приличаше на криминален сериал

Пред Спортния арбитражен съд Дънекова е отказала да даде обяснение за случилото се.

Спортистка ни Силвия Дънекова, която на Олимпийските игри в Рио даде положителна допинг проба споделя, че за нея даването на проба е било равнозначно на участие в криминален сериал.

33-годишната състезателка подчерта, че още когато влязла в тази допинг станция тя, все едно попаднала във филм от местопрестъплението, заобиколена от машини и скъпа апаратура за стотици милиони.

Според нашето момиче тези високотехнологични апарати винаги могат да изкарат резултат, който да уличи състезател в нещо нередно.

Силвия Дънекова е категорична, че в Рио не е взимала забранени вещества и открито заяви: „За мен правилата са много ясни, как си представяте, че мога да взема нещо, което да излезе в кръвта ми”.

Треньорът й - Румен Ангелов, също е абослютно убеден, че и преди Игрите тя е била много стриктна в това отношение и дори е рискувала здравето си и допълни, че когато 33-годишната атлетка е била болна, дори е пиела билки, вместо лекарства, за да ѝ няма нищо. Дънекова е 100% чиста и никога не е взимала забранени субстанции.

По думите на д-р Виолета Заркова, изпълнителен директор на Антидопинговият център, българската състезателка е заминава за Бразилия напълно чиста. Доказателството за това е направеният тест в България. Когато е заминавала за Рио спортистката ни е била с отрицателни проби, т.е. е била чиста. Дори първата проба, направена в Рио, също е била отрицателна.

Силвия Дънекова е отказала да даде обяснение за ситуацията с положителната допинг проба пред Спортния арбитражен съд.

Председателят на Българската федерация по лека атлетика - Добромир Карамаринов, заяви: „Силвия Дънекова отказа изслушване. В цял свят се употребяват забранени вещества. Тези, които ги хващат по-малко, те работят с голям щаб от хората в чистата наука и вкарват състезателите и ги изчистват навреме”.

При първа положителна проба, според новите правила на Световната антидопингова агенция наказанието е до 4 години лишаване от състезателни права.

 

Източник: vesti.bg

   

0 коментарa

Виж още