ШОК! - Опасен лов на сръбската граница

ШОК! - Опасен лов на сръбската граница

Снощи 49-годишен пиротски авджия застреля нелегален  бежанец от авганистански произход между селата Славиня и Изатовци,  близо до границата с България.
Това бе съобщено от сръбската национална телевизия РТС (Радио-телевизия Сърбия). Медията се позова на официално съобщение на пресцентъра на Министерството на отбраната. Официалната версия е, че около 21,00 часа местно време (22,00 ч. българско), при обход на сръбско-българската граница, бил чут изстрел в района между селата Славиня и Изатовци.
На местопроизшествието са открити 6 нелегални мигранти от Афганистан и 4 местни ловци.
От изстрела е ранен 20-годишен афганистанец, който след известно време е починал. Ловецът,  произвел изстрела е  задържан за 48 часа. Започнато е разследване. 
Селата Славиня и Изатовци са част от Западните покрайнини и се намират в непосредствена близост до българската граница . 
Броени дни преди този случай, служители на сръбското министерство на вътрешните работи задържаха двама мафиоти, превозващи в микробуси 38 нелегални мигранти от Афганистан.. 
Полицията откри на паркинг близо до селището Майданпек три микробуса, пълни с бежанци – граждани на Афганистан. Арестувани са двама души, като единият е полицай. 
Засилен е контролът по границата с България и с Македония и се извършва от обединени сили на сръбските полицаи и военни. 
За няма и месец сръбските служби са ни върнали над 2200 нелегални мигранти, които се опитвали да влязат в страната от България. 

Арестуваха и бежанци, тръгнали пеш по "Тракия" 
Четирима незаконно пребиваващи на територията на страната ни мъже са арестувани снощи на едно от платната на АМ "Тракия", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.
Получен сигнал за движещи се пеш хора наоколо. Екипи на "Пътна полиция" са открили четирима млади мъже в района на 61-и километър в платното по посока за столицата. Те са спрени и проверени от полицаите. При проверката се установява, че са бежанци без документи за самоличност. 
Установено е още, че  са трима афганистанци и сириец на възраст между 20 и 33 години. Те пребивават нелегално на територията на България и са пътували по посока за София. И четиримата ще бъдат настанени в Дом за временно настаняване на бежанци.

   

0 коментарa

Виж още