ШОК! 1500 мигранти биват пазени от пенсионери с инсулти и байпаси

ШОК! 1500 мигранти биват пазени от пенсионери с инсулти и байпаси

Необходими са милиони за да стане лагерът в град Харманли от затворен тип

В неделя /28 август/, късно вечерта, Харманли настръхна след масовите безредици, предизвикани от 800 мигранти.

Харманлийци, живеещи в блоковете, намиращи се на метри от бившите казарми, разказват за случилото се, че е приличало на футболен мач. Целят град е ехтял от виковете на мигрантите. В осветената част на плаца ясно се виждало как хвърчат камъни. Когато полицията се е намесила, местните са чули как се е пръснало стъклото на патрулката, след като го замерили с камък. Според хората мигрантите живеещи в Харманли са истинска напаст и създават сериозна опасност, най-вече за жените и младите момичета. „Тепърва ще става страшно" споделят изплашените хора.

Към настоящият момент, в най-големия бежански лагер у нас са настанените близо 1400 и 1500 чужденци. През пролетта на тази година, те бяха не повече от 200-300, но през летните месеци и напрежението в близкия изток, новата вълна бързо нарасна и напълни лагера в Харманли, чиито капацитетът принципно е около 4000 души.

Ситуацията излиза извън контрол, тъй като хилядите млади мигранти, предимно мъже, биват пазени от около 30 пенсионери, мнозина от тях с прекарани инсулти и поставени байпаси на сърцето.

Вечерният час поставен в лагера е 22 ч., но никой от обитателите му не го спазва, напротив мигрантите се прибират, когато сами преценят, а когато идват в лагера обичайното им състояние е да са доволно пияни и в следствие на алкохолното опиянение - агресивни. Възрастните им пазачи, нямат каквито и да е правомощия да ги наказват, когато нещата излязат извън контрол, единственото което могат да сторят е да извикат местната полиция.

Запознат с проблемите на лагера и пожелал анонимност гражданин споделя, че е невъзможно за дни или за месец лагерът да стане от затворен тип, тъй като са необходими между 5 и 10 млн., както и огромен човешки ресурс, за да се обезпечи периметърът.

От персонала на лагера се притесняват, че размириците от неделната нощ могат да се повторят, а полицейското присъствие в града също видимо е засилено. Очакват се на територията на лагера да пристигнат и да се установят за постоянно екипи на жандармерията. Йордан Малинов, началникът на РПЦ-Харманли не даде обяснение за случилото се и за предприетите мерки.

   

0 коментарa

Виж още