Шофьорка се вряза в бетоновоз в Старозагорско

Шофьорка се вряза в бетоновоз в Старозагорско

Шофьорка успя да се вреже в бетоновоз със своята кола в Старозагорски регион. През вчерашния ден по пътя за селището Старозагорски минерални бани, се е придвижвал лек автомобил с марка Опел. Опелът е бил шофиран от жена на 40 години от село Тулово, община Мъглиж. Жената предприема десен завой, но тя губи контрол, като пред нея се движи автомобил със специализирано предназначение – бетоновоз. Бетоновозът е управляван от 49-годишен водач от град Стара Загора.

Леката кола и бетоновозът се блъскат и остават на платното. Ударът причинява фрактура на тазобедрената и коленна става на шофьорката, управлявала Опела. Заради своите травми, тя е приета за лекуване в болница. Опасност за живота й няма. В Опелът обаче са пътували и други двама души. 28-годишен мъж от Дъбово, община Мъглиж, е с фрактури на шийните прешлени е настанен в болница, но е без опасност за живота. Друг пътуващ в автомобила, 32-годишен мъж също от Дъбово, община Мъглиж, има причинени травми на главата и също е приет в болница за лечение, но заради по-леките си травми, незастрашаващи с нищо живота му, е изписан у дома. Шофьорката на Опела, както и водачът на специализирания автомобил (бетоновоз), са тествани с дрегер за наличие на алкохол в организма. Апаратът показва, че и двамата шофьора не се употребили алкохол преди да седнат да управляват своите превозни средства. Пътната полиция – град Стара Загора, е конституирала досъдебно производство.

Преди няколко дни пък моторист на 32 години, пътуващ от село Ракитница за село Богомилово, е изгубил управление над своята машина и се е врязал в строителен насип от пръст малко преди разклона за Богомилово. От удара мотористът е получил счупване на костта на единия си крак, но за живота му нямаше опасност и той вече е изписан под грижите на близките си. Пътна полиция умолява шофьорите и мотористите да карат внимателно и да спазват ограниченията, за да не се стига до жертви на пътя.

   

0 коментарa

Виж още