Ще издигне ли АБВ Георги Кадиев за президент?

Ще издигне ли АБВ Георги Кадиев за президент?

Информирани източници, съобщиха, че от партията АБВ все още не са взели категорично решение дали да издигнат Георги Кадиев за кандидат-президент.

Кадиев бе член на партията БСП.  Той позорно беше изгонен от предишното ръководство на партията заради това, че самосиндикално реши да се кандидатира за кмет на София. Към настоящият момент е независим депутат.

Георги Кадиев е сочен за един от най-острите критици на действията на столетницата и непрекъснато прави солови акции. С подкрепата си за гей движенията у нас, а и с не много толерантната си постъпка от преди няколко години, когато гласува на вътрешнопартийните избори на СДС, той не веднъж показа двойна игра.

Кадиев бе и един от членовете на столичната организация на социалистите и активно вземаше участие в заседанията и решенията по сложните казуси които се решават там. Имаше и подкрепата на бившия лидер на организацията - Румен Овчаров, който и днес има голямо влияние в БСП и е един от идеолозите за налагането на кандидатурата на Корнелия Нинова за лидер на партията.

Веднага след избора на Нинова той поднесе своето извинение на вече бившия лидер на столетницата - Михаил Миков: "Извинявай. Нищо лично".

Георги Първанов - лидерът на АБВ вчера заяви, че след разрива с партията БСП и след оттеглянето на подкрепата на АБВ за Румен Радев, АБВ вече ще приеме кандидатурата за президент само на известен на българите кандидат, който не се нуждае от дълга кампания, за да стане разпознаваем от обществото.

Много анализатори прогнозират, че не кой да е, а самият Първанов или пък Калфин ще се хвърлят в президентската битка от името на партията АБВ.  Запознати обаче твърдят, че това може да бъде възложено точно на друг бунтар от червените редици като Георги Кадиев. Както и да се потърси известна фигура от неполитическите среди, която или да стане член на АБВ по бързата процедура или да бъде посочена като надпартийна.

 

Източник: pik.bg

   

0 коментарa

Виж още