Ще се кандидатира ли и Борисов за президент

Ще се кандидатира ли и Борисов за президент

Днес във Велико Търново, премиерът Борисов коментира, че е от изключителна важност кой ще стане президент в новите международни условия, защото той е върховен главнокомандващ. На всеослушание Борисов заяви: „Единственият, който има основание да се колебае дали да се яви, съм аз!" Той е на това мнение защото опита му е доказал, че премиерският пост който в момента заема е с повече отговорности, но и с повече власт.

Борисов сподели, че когато е бил кмет на София, не се е явил на президентските избори, защото тогава за него говорели, че ще остави проблемите на София и ще отиде да стане президент. И допълни, че към момента е имал цели двама кандидата за президент допреди две седмици. След като видял обаче какво се случва по света той преценил, че въпросни кандидати с качествата които притежават не биха могли да се справят в критична ситуация. Според Борисов те били „прекрасни във всяко едно отношение, но при стресова ситуация, в такъв момент, в който трябва да отидат да тропнат по масата, да ни защитят интереса - дали с комшиите, дали с Европа, този характер го нямат. И затова мисля дали мога да намеря в партията такъв човек".

На този етап Бойко Борисов не дава конкретна информация дали ще се яви като кандидат президент на ГЕРБ и обясни, че „Вероятно ще кажа септември месец. Дотогава искам да се ориентирам".

Според премиера Борисов другите партии са осъзнали, че въпросът е не само кой ще спечели президентските избори , по-важно е какво ще може да направи бъдещият държавен глава след това за България.

Борисов заяви, че ако ГЕРБ изгубят изборите още на първия тур, това автоматично ще означава, че ако има парламентарни избори, пред тях ще има друга политическа сила. От което според Борисов следва, да се оттеглят и да предадат властта на спечелилите. Но ако спечелят на първи тур, това ще е абсолютен вот на доверие и ще продължат да управляват.

 

Източник: Nova.bg

   

0 коментарa

Виж още