Ще стане ли Стара Загора европейска спортна столица?

Ще стане ли Стара Загора европейска спортна столица?

При посрещането на шестчленна комисия, която е на посещение в града по повод кандидатурата му за Европейски град на спорта за 2017-та година, Красимира Чахова  - ресорният зам.-кмет на общината , заяви, че Стара Загора има своето заслужено място на спортната карта на Европа.  Чахова допълни, че градът е с многогодишни традиции в спорта. От ръководството на  града полага усилия към подобряване на спортната инфраструктура. Инвестициите намират подкрепата от Министерството на спорта, както и от различни неправителствени организации.

Представителите на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europe), сред които президента на Асоциацията - Джан Франческо Лупатели, Анатоли Илиев – член на Управителния съвет, генералния секретар Хуго Алонсо, както и Алберто Бичи, Лукаш Ворел и Данило Монтанари, поситаха Стара Загора.

Зам.-кмета Красимира Чахова, съвместно с Николай Диков - председателя на ПК по спорт и младежки дейности към Общинския съвет в града и експертите от Отдел „Туризъм, спорт и младежки дейности“ - Петко Крумов и Асен Асенов ръководи опознавателната обиколка за гостите.

 Членовете на комисията отблизо се заяознаха със стадион „Трейс Арена“, спортен комплекс „Берое“, игрищата за волейбол, тенис, футбол и баскетбол в новоизградения парк в кв. „Казански“, както и с общинските спортни зали „Стара Загора“ и „Иван Вазов“.

Джан Франческо Лупатели - президент на Асоциацията на европейските градове и столици на спорта изказа своята благодарност за гостоприемството и грижата, която старозагорската управа е положила за популяризирането на спорта и здравословния начин на живот в града и допълни „Надявам се да се поздравим и през ноември месец, когато официално ще бъде обявен Европейският спортен град за 2017 г.“.

Освен добрата спортна инфраструктура, Стара Загора има подходящо георграфско разположение.

В залата на Регионалния исторически музей бе представена специално подготвена презентация, чрез която на гостите бе представена богатата спортна история, която има Стара Загора.

Чахова сподели идеята на екипа на кмета на града - Живко Тодоров, да се работи към популяризиране и засилване както на масовият и детския спорт, така и на този насочен за хората със специални потребности.

 

Източник: starazagora.topnovini.bg

   

0 коментарa

Виж още