Юсеин Болт приключи олимпийската си кариера с "трипъл-трипъл" (СНИМКИ)

Юсеин Болт приключи олимпийската си кариера с

Ямаецът бе обявен за най-бързият спринтьор на всички времена. В петък през нощта той спечели на 100 м, 200 м, щафетата на 4 по 100 м на три олимпийски игри.

Юсеин Болт за пореден път доказа, че е най-великият атлет в историята на света. Той стана първият с "трипъл-трипъл", грабна победите на три поредни олимпиади и спечели титлите на 100 метра и 200 метра, както и щафетата на 4 по 100 метра.

С невероятен спринт Болт изпревари всички и така взе трето злато на олимпиадата в Рио. За огромно съжаление на феновете му, това бе последният му олимпийски старт. След вчерашната надпревара, олимпийският шампион ще сложи край на кариерата си догодина по време на световното в Лондон.

С по 9 титли в леката атлетика, той се изравни с Карл Луис и Пааво Нурми. Все още едната му е под въпрос, очаква се решението на МОК заради положителна проба на Неста Картър от щафетата в Пекин.

Болт, Асафа Пауъл, Йохан Блейк и Никел Ашмейд финишираха за 37,27 сек. След като техният квартет остана трети, изпреварен от Япония, САЩ трябваше да претърпи сериозно унижение. Но само малко след финала янките заедно с Тринидад и Тобаго бяха декласифицирани заради неправилно предаване и така бронзът отиде в Канада. Вторият атлет с три медала от олимпиадата стана Андре де Грас.

Още при първото предаване, което става извън определената зона нарушението бе между Майк Роджърс и Джъстин Гатлин.

След като едва не бяха декласирани, американките Тиана Бартолета, Алисън Филикс, Инглиш Гарднър и Тори Бауи, спечелиха женската щафета. Заради препречване от страна на бразилка в 1/2-финала, те бяха пуснати да бягат сами и дадоха най-добро време от всички. Ямайка зае второто място, а бронзовият медал бе спечелен от Великобритания. от От 32 години насам, англичанките не бяха вземали отличие.

 

Източник: dnes.bg

   

0 коментарa

Виж още