Яжте тези храни за да се справите с махмурлука!

Яжте тези храни за да се справите с махмурлука!

Английската закуска не само е предпочитано средство против махмурлук, но се оказва, че е и най-ефективното, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Резултатите сочет, че 38 процента от жителите на Острова, които залагат на английска закуска след тежка нощ, се възстановяват от лошите усещания за по-малко от три часа.

За сравнение - за благоприятен ефект срещу махмурлук само 19 процента от анкетираните залагат на болкоуспокояващи медикаменти, а едва три процента - на целодневна почивка на легло.

Причината английската закуска да действа по-бързо и трано срещу напиване са яйцата и в частност високите нива на съдържащата се в тях аминокиселина цистеин. Цистеинът противодейства на токсичните влияния на ацеталдехида - химикал, предизвикващ главоболие, гадене и други неприятни усещания от прекаляването алкохола

Яйцата освен това са богати на висококачествени протеини и витамини B и D, които също се борят срещу махмурлук и "разбуждат" хората с натежали от предишната вечер глави.

   

0 коментарa

Виж още